14.12.2021

Talvinen kauneus puutarhassa

Kauniin valkoinen lumikerros on tuonut puutarhaan jälleen omaa kauneuttaan. Vaikka rakastan puutarhan värejä, niin löydän myös tästä valkoisesta ajasta suurta kauneutta, jota kuolleiden kasvien tummat kontrastit korostavat.

Varjoliljojen lähes mustat siemenkodat ovat koristeellisen muotoiset ja ne tulevat nyt hyvin esille, kun muutoin maisema on niin valkoinen.

Ylipäätään kasvien siemenkodat ovat todella kauniita ja niistä löytyy paljon erilaisia muotoja.

Hortensioiden kuihtuneet kukat kuorruttuvat valkoiseen ja kun lumikerros on koko kukkapallon ympärillä, tulee painoa sen verran, että varret taipuvat alaspäin ja näyttää sille, kuin puutarhassa leijuisi lumipalloja.

Pienet lumiset yksityiskohdat ovat minusta todella kauniita. Puutarhassa kierrellessä näitä ihanuuksia löytyy, vaikka kuinka paljon.

Kärhöjen kuolleet lehdet ja lumi luo yhdessä upean kontrastin, joka ainakin omaa silmääni miellyttää. Koristeellista ja taiteellista.

Väriä puutarhaan tuo enää ruusun kielukat. Nämä puutarhan pienet punaiset yksityiskohdat ovat jotenkin suloisia kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Näyttää sille, että piakkoin puutarha saattaa olla jälleen synkkä, kun lumet sulavat kovaa vauhtia. Ainakin itse nautin vielä tästä valkoisesta puutarhasta ja toivon kovasti, että saamme viettää valkoisen joulun.

Ihanaa joulua kaikille!

Lukuvinkki:

Jos kaipaat inspiraatiota jouluasetelmien tekoon, niin klikkaa itsesi Jouluasetelmien tekoa-postaukseen tästä.

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme