02.12.2021

Ituja ja joululahjavinkkejä

Tuore, oma sato alkaa olemaan melkolailla käytetty, mutta onneksi keskellä talveakin on helppo kasvattaa ravintoa. Ituja kasvattamalla saa helposti ja nopeasti herkullista tuoretta ravintoa lautaselle.

Eri siementen idut maistuvat hyvin erilaiselle, joten tarjolla on vaihtuvia makuelämyksiä.

Itse tykkään käyttää idätyksessä Nelson Gardenin idätyslaatikkoa. Siinnä on helppo liottaa siemenet ja huuhtoa ituja. Lisäksi se on näppärä itujen säilytykseen.

Sama laatikko on palvellut jo monta vuotta, joten se on ollut pitkäaikainen ilo.

Joulu lähestyy ja pohdinnat joululahjoista on mielen päällä. Annan muutaman hyvän joululahjavinkin puutarhanhoidosta ja hyötykasvien kasvattamisesta kiinnostuneille henkilöille.

Idätyslaatikko- ja itujensiemenet ovat hyvä lahjasetti kenelle tahansa tuoreesta ravinnosta kiinnostuneelle. Se ystävä, joka tuskailee talvella puutarhaikävää tai joka kaipaa itsekasvatettua ruokaa, ilahtuu varmasti tälläisestä setistä. Settiin voi valita idätyslaatikon mukaan erilaisia siemeniä. Tai jos henkilöllä jo on idätyslaatikko, niin erilaiset Idut-siemenpussit tulevat varmasti käyttöön.

Katso lisää klikkaamalla tästä.

Kotipuutarhureilla ei kesäisin välttämättä ole aikaa lukea kirjoja, mutta talvisin puutarhakirjojen luku tarjoaa lohtua puutarhaikävään. Samalla, kun saa uutta tietoa ja inspiraatiota, voi tehdä suunnitelmia tulevan kesän varalle.

Katso muutama kirjavinkki klikkaamalla tästä.

Jos tiedät, että lahjansaaja tykkää esikasvattaa taimia, takuuvarma lahja on hyvä kasvivalaisin. Sen avulla taimia pääsee kasvattamaan myös talvella, eikä tarvitse murehtia valon riittävyyttä. LED-kasvivalaisimet kuluttavat vain vähän energiaa, mutta ovat tehokkaita, eivätkä kuumene. Esimerkiksi HORTIMOL TLED 40W-kasvivalaisin on erinomainen vaihtoehto.

Klikkaa LED-kasvivalaisimiin tästä.

Keittiöpuutarhurille hyvä lahja olisi pöytäpuutarha, jonka avulla salaatteja ja yrttejä voi kasvattaa myös talvella. Ympärivuoden saa tuoretta, itsekasvatettua ravintoa! Pieneen tilaan sopii esimerkiksi Micro Grow Light-pöytäpuutarha ja vähän suurempaan tilaan Grow Light-pöytäpuutarha.

Pöytäpuutarhat löydät klikkaamalla tästä.

Toivottavasti näistä lahjavinkeistä oli hyötyä. Ainakin itse puutarhaintoilijana rakastan kaikkia puutarhaan liittyviä lahjoja!

Lisää vinkkejä ja neuvoja saat tarvittaessa Pavunvarren myymälöistä (Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu) tai laittamalla viestiä Pavunvarren Facebookiin/Instagramiin.

Ihanaa joulukuuta ja joulun odotusta!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme