17.12.2021

Bio Nova — Kaikki tarpeellinen mahdollisimman tiiviissä paketissa

Kotipuutarhureille on nykypäivänä tarjolla kymmenittäin eri valmistajien tuottamia kasviravinnesarjoja, joista muutamat ovat vuosien saatossa onnistuneet vakiinnuttamaan paikkansa alati kehittyvillä markkinoilla. Yksi näistä tuotemerkeistä on hollantilainen Bio Nova, joka on lähes 30 vuoden kokemuksella keskittynyt tarjoamaan asiakkailleen huipputasoisia lannotteita mahdollisimman tiiviissä paketissa kiiltävien etikettien ja lukuisten pullojen sijaan.


Bio Novan tuotteet ovat olleet Pavunvarren valikoimassa ensimmäisen Tampereen myymälämme alkumetreiltä alkaen ja tuotemerkki onkin onnistunut löytämään paikkansa myös suomalaisten tarhureiden sydämistä. Syitä kestosuosioon on lukuisia, mutta mainittakoon niistä esimerkkeinä ravinnelinjaston korkea laatu ja kustannustehokkuus; Bio Novan elintarvikelaatuiset ravinteet ovat alan tujuimmasta päästä, joten kasveille tarjoiltavat annokset ovat pieniä ja kustannukset pysyvät harrastajille alhaisina.


Basic, Dedicated vai Pro?


Bio Novan ravinnetaulukot on jaettu kolmeen osaan, joista yksinkertaisimmassa Basic-mallissa puutarhat laitetaan kukoistamaan tarjoilemalla kasveille kahdesta pullosta kaikki kriittiset perusravinteet. Omistautuneille harrastajille ja aina ammattilaistasoon asti löytyvät puolestaan Dedicated- ja Pro-taulukot, joissa mukaan astuvat lukuisat kasveille hyödylliset lisäravinteet.


Yrityksellämme on pitkä kokemus viljelystä niin sisä- kuin ulkotiloissakin, joten olemme erittäin tietoisia asiakkaidemme tarpeista ja mahdollisista ongelmista”, Bio Novalta kerrotaan. ”Saamme reilusti asiakaspalautetta, jonka lisäksi teemme paljon tutkimustyötä. Keräämämme data yhdistettynä viimeisimpään teknologiaan ja intohimoon työtämme kohtaan näkyy joka ainoassa Bio Nova-pullossa ja kehittämissämme viljelymetodeissa.


Kasvien kunnioitus näkyy Bio Novan toiminnassa: ennen ravinteiden sekoittamista ja pullottamista tiedemiehet varmistavat, että kaikki elementit ovat täydellisessä balanssissa ja kasveille optimaalisessa muodossa. Ravinteiden osat sekoitetaan tehtaalla käänteisosmoosilla puhdistettuun veteen ja ravinteisiin ei lisätä keinotekoisia väriaineita tai tuoksuja.


Kunnioitus luontoa kohtaan näkyy muutenkin yrityksen toiminnassa, sillä Bio Novan tehdas saa energiansa tuulivoimasta ja tilojen lämmitys hoituu puolestaan biokaasulla. Bio Nova kierrättää 100% jätteistään ja kaikki tuotantoprosessiin kuuluvat materiaalit ovat luonnollisesti myös kierrätettävissä.


Bio Novan linjastosta löytyy lannoitteet niin multaan, vesiviljelyyn kuin kookokseenkin, jonka lisäksi yritys tarjoaa kilpailijoistaan poiketen spesifejä ravinteita myös esimerkiksi aeroponiseen viljelyyn. Lisätietoa Bio Novan tuotteista löydät verkkokaupastamme!

Bio Nova-tuotteet löydät klikkaamalla tästä.

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme