04.09.2023

Kesäkurpitsalankut

Tänä vuonna meidän perheessä on rakastuttu ruokaisiin, herkullisiin kesäkurpitsalankkuihin. Vähän kuin pizzaa, mutta ei ihan kuitenkaan. Vähän kuin täytetyt kesäkurpitsat, mutta nopeammat valmistaa, eikä tarvitse kaivertaa kesäkurpitsan sisustaa, vaan näissä hyödynnetään koko kesäkurpitsa. Näissä ei haittaa, vaikka kesäkurpitsa olisi venähtänyt turhan isoksi, kunhan kuori ja siemenet ei ole vielä kovettuneet.

KESÄKURPITSALANKUT

1 iso kesäkurpitsa

Mustapippuri-tuorejuustoa

1 paprika

400 g jauhelihaa

200 g pekonisuikaleita

Emmental juustoraastetta

suolaa

valkopippuria

Leikkaa kesäkurpitsan kanta pois ja viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa 1-2 sentin paksuisiksi levyiksi. Leikkaa levyt haluamasi kokoisiksi, esimerkiksi kahteen tai kolmeen osaan.

Laita kesäkurpitsalevyt uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle suolaa ja voitele levyt mustapippurituorejuustolla.

Paista jauheliha ja pekoni. Mausta jauheliha suolalla ja valkopippurilla.

Ripottele kesäkurpitsojen päälle paprika, jauheliha, pekoni ja kuorruta lopuksi juustoraasteella.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. HUOM: Jos haluat kesäkurpitsojen olevan täysin pehmeitä, laita ne uuniin siksi aikaa, kun paistat jauhelihan ja pekonin.

Kesäkurpitsalankut eivät ole herkullisia ainoastaan juuri valmistettuna, vaan niitä voi syödä useamman päivän ajan. Yhdestä pellillisestä riittää syötävää useammaksi kerraksi tai suuremmalle määrälle ruokailijoita.

Nämä eivät ole mitenkään kevyimmästä päästä, mutta älyttömän herkullisia. Kesäkurpitsalankuista tuli tänä kesänä meidän perheen suosikki kesäkurpitsaruokien suhteen. Toisella sijalla on vähän kevyempi vaihtoehto, eli kesäkurpitsakeitto, jonka ohjeen löydät alla olevasta postauksesta.

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme