13.08.2019

Ihana kesäkurpitsakeitto

Sää on syksyisen sateinen, mutta mieltä lämmittää se, että lopultakin pääsee kokkailemaan sadosta. Vihdoinkin on aika ihanien satokausiherkkujen.

Parasta satokauden kokkailussa on se, että tarvitse huolehtia tarkoista mittauksista, eikä aineksetkaan eivät ole niin justiinsa. Laittaa sitä, mitä kasvimaalta tai -huoneesta sattuu löytämään. Kokeileminen on kivaa ja tulee uusia makuelämyksiä.

Yksin minun suosikkini on ihanan helppo ja nopea kesäkurpitsakeitto, jota suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Itse teen kesäkurpitsakeiton melko samalla kaavalla. Mausteet vähän vaihtelevat, samoin ainesten määrät. Sadonkorjuu-kokkailussa mielestäni voi hyvin harrastaa kokeilevaa keittiötä ja inspiroitua uusista kokeiluista.

Kesäkurpitsakeitto 

2-3 kesäkurpitsaa (riippuen niiden koosta)

4-8 dl vettä

150 g sulatejuustoa

2 sipulia

basilikaa

lipstikan lehtiä

valkopippurijauhetta

mustapippurijauhetta/rouhetta

 

Kesäkurpitsat ja sipulit pilkotaan kattilaan ja lisätään vesi. Annetaan kiehua, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet. Lisätään valitut yrtit. Soseutetaan sauvasekoittimella sileäksi keitoksi. Jos näyttää, että keitto jää liian paksuksi, niin vettä voi helposti lisätä tässä vaiheessa. Eli mielummin ensin liian vähän vettä, kuin liikaa. Soseuttamisen jälkeen lisätään suola ja pippurit oman maun mukaan, sekä sulatejuusto.

Super helppoa ja nopeaa. Herkullisen, tuoreen keiton valmistukseen menee alle 30 minuuttia.

Kesäkurpitsa on ihanan monipuolinen vihannes. Sitä voi syödä raakana, mutta siitä saa keiton lisäksi myös herkullista hilloa, lisukkeita ja vaikka mitä. Helppo kasvattaa ja monipuolinen keittiössä. Voisiko siis sanoa, että täydellinen vihannes.

Luulen, että ensi kesänä meidän perheessä jälleen lisätään kesäkurpitsan taimien määrää, sillä kesäkurpitsa-herkkuihin on rakastunut koko perhe!

Lopuksi vielä vinkki: jos kesäkurpitsoita tuntuu tulevan niin paljon, ettei niille keksi käyttöä, niin kannattaa keittää ne soseeksi ja laittaa pakkaseen. Säilyy hyvänä ja maistuu myös talvella keitoissa tai pataruoissa.

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme