08.08.2020

Kasvihuoneen satoa

Kasvihuoneissa alkaa nyt sato kypsymään vauhdilla. Paprikoita, tomaatteja ja kurkkuja saa päivittäin. Melonit vielä kypsyttelevät ja kasvattavat itseään, mutta niitä vielä joutaakin hyvin odottelemaan.

Kasvatin tänä vuonna vain parisenkymmentä tomaatia, eikä lajikkeitakaan ollut montaa. Silti on riittänyt herkuteltavaa! Erona on se, ettei pakastukseen varmaankaan juurikaan riitä tomaattia, mutta se ei haittaa.

Kesä on ollut olevinaan todella vähätöinen kasvihuoneiden osalta, kun tomaattien kanssa ei ole mennyt niin paljon aikaa kuin aiempina kesinä. Yllättävän kauan saa menemään aikaa varkaiden ja lehtien poistamiseen joka viikko, kun taimia on lähemmäs 100 kappaletta…

Meillä on perheen pienimmäinenkin ahkera kasvihuoneessa vierailija. Ihmettelin jossakin vaiheessa, että miksi en löydä kypsiä tomaatteja, kun kuitenkin lähes kypsiä oli niin paljon. Syy selvisi, kun tyttö kertoi käyvänsä napsimassa tomaatteja suoraan kasvihuoneesta. Minusta on ilahduttavaa, että lapsetkin oppivat rakastamaan tuoreita, itsekasvatettuja herkkuja.

Paprikoista ei ole ainakaan vielä liikatarjonnan merkkejä, mutta päivittäisiin salaatteihin on omat paprikat jo riittäneet. Eikä onneksi mene enää kauaa, kun isommatkin paprikat alkavat kypsymään ja pääsee tekemään täytettyjä paprikoita. Ne ovat super herkullisia!

Kasvihuoneisiin istutin kukkia ja toivoin pölyttäjien innostuvan vierailemaan niissä ahkerasti. Näyttäisi kuitenkin siltä, että mäkimeirami houkuttelee pölyttäjiä kaikista eniten. Taidan istuttaa sitä myös toiseen kasvihuoneeseen, sillä siinnä todella riittää vipinää päivisin.

Ihanaa elokuuta! Nautitaan nyt työmme hedelmistä!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme