06.09.2021

Ihana alkusyksy

Syyskuu on saapunut ja ilmassa on jo selvää syksyn tuntua.

Yksi ihastuttavimmista asioista syksyssä ovat syyshortensiat. Tänä vuonna niiden kukat ovat selkeästi pienempiä kuin muina vuosina, mutta onneksi niiden kauneus ei ole koosta kiinni.

Kukista syysloistoa tarjoilee myös syysleimut. Muistan jo lapsuudesta valkoiset ja vaaleanpunaiset syysleimut, joiden kukkia ihailin sekä kotona että naapurissa. Yhä edelleen rakastan syysleimujen kukintaa!

Syksyssä ihastuttavaa on tietysti myös sato. Omenat ovat kypsyneet ja niillä herkuttelu on yksi pihakierroksien kohokohdista.

Tänä vuonna sato jää melko pieneksi, joten jokaisesta omenasta tulee nautittua erityisellä nautinnolla.

Nyt tomaattejakin riittää sekä ruuanlaittoon että tuoreeltaan herkutteluun. Tigerellan ihana raidallisuus näkyy parhaiten niiden ollessa raakoja. Kun tomaatti on kypsä, raitojen värit ovat selkeästi jo lähempänä toisiaan.

Zilga-viinirypäleet ovat kypsyneet. Niitä onkin odotettu kieli pitkällä.

Myös meidän kanat tuntuvat rakastavan viinirypäleitä ja useimmiten ne löytääkin viiniköynnöksen alta.

Ruskan värejä on jo näkyvissä. Melko vähänlaisesti, mutta pikkuisen kuitenkin. Vaikka toisaalta ruskan tulo on itselleni aina vähän haikeakin asia, niin silti rakastan sen värikkyyttä.

Kumpa syksystä tulisi aurinkoinen ja vähäsateinen. Ilma on mukavan raikas ja ainakin itse näin kuuman kesän jälkeen nautin siitä, että ulkona on helppo olla ja hengittää.

Mukavaa alkusyksyä Sinulle!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme