28.11.2022

5 muistoa kesästä

Kouvolassa on satanut lunta ja ulkona näyttää jo hyvin talviselle. Palaan vielä hetkeksi kesään ennen kuin siirryn joulun odotukseen.

Iloitsin viime kesänä siitä, että kärhöt, joita istutin useampi vuosi sitten, ovat nyt kasvaneet niin isoiksi, että ne kukkivat runsaasti ja ovat näyttäviä kukkiessaan. Kärhöjen kauneus yksinkertaisesti on lumoavaa!

Elokuussa kirjoitin kärhöjen kukinnasta ja annoin vinkkejä kärhöjen istutukseen. Jos kukat ovat lähellä sydäntäsi, niin kannattaa ehdottomasti hankkia omaan puutarhaan kärhöjä, sillä ne sopivat kaikenkokoisiin puutarhoihin. Kärhö-postauksesta löydät myös vinkkejä kärhöjen istutukseen.

Postauksen löydät täältä: Kärhöjen aikaa – Jutun Juuri

Lasken kesämuistoihin myös kevätkukkijat. Tänä vuonna keväällä tuntui, ettei lumet sula koskaan ja vaivuin jo lähes epätoivoon odottaessani krookuksien kukintaa. Ja sitten, kun lopultakin niiden ilotulitus alkoi, niin se riemu oli sanoinkuvaamattomaan upeaa.

Keväällä harmittelin jälkeen sitä, kun en ollut istuttanut lisää kevätkukkijoita edellisenä syksynä, joten tänä vuonna korjasin asian.

Keväällä kaipaan niin paljon kukkien loistoa, että tuntuu, kuin mikään määrä ei riittäisi. Isossa puutarhassa tämä toki vielä korostuu, kun tilaa on niin paljon.

Hedelmäpuiden kukinta oli tänä vuonna runsasta ja niin kaunista. Hedelmäpuiden kukintaan ei voi kyllästyä ikinä! Krookusten kukinta-aikaan olin vielä niin tympääntynyt valkoiseen, että kerroinkin, etten osaa nauttia valkoisista kukista tänä keväänä ollenkaan, mutta kun hedelmäpuut aloittivat loistonsa, niin valkoinen oli jälleen huikean kaunista.

Vaikka lämpö oli aivan ihanaa, niin välillä oli niin pitkiä paahtavia jaksoja, että joidenkin kasvien kukinta meni ihan itse edestään. Esimerkiksi osa hortensioista kärsi kuivuudesta ja paahteesta, vaikka ovatkin varjoisassa paikassa. Suorastaan harmitti, kun kukinta olisi ollut niin näyttävä, mutta kauneus vähän kärsi koko kasvin ollessa puolikuolleen näköinen, .

Kiireettömiä kesäpäiviä, rentoa puutarhassa puuhailua, alkukesästä pitkälle syksyyn saakka puutarhan antimien nautiskelua ja lämpöä. Sitä oli meidän kesä!

Olen niin kesäihminen, että kaipaan tuota lämpöä ja vihreyttä. Onneksi on tullut otettua paljon kuvia, niin voi talven aikana usein palata niihin tunnelmiin.

Ensi kuussa keskitytään jouluun ja sitten tammi-helmikuussa alkaakin taas ihana esikasvatusaika!

Blogissa ensi kerralla luvassa jouluasetelmien tekoa.

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme