15.05.2023

Vihdoinkin kasvihuoneeseen

Pitkä odotus on päättynyt! Nimittäin vihdoinkin on päässyt tekemään istutuksia kasvihuoneeseen ja sitä iloa riittää tänäkin vuonna reilusti.

Useampana vuonna olen aloittanut kasvihuoneistutukset äitienpäivänä ja niin tein tänäkin vuonna. Ensimmäisenä aloitin tomaateista, sillä taimet alkoivat olemaan jo melko suuria.

Tomaatin taimet ovat olleet nyt viikon verran kasvihuoneessa yötä päivää ja sitä ennen reilun viikon ajan ne olivat siellä päivisin, mutta öiksi toin taimet sisälle.

Iso, tukeva muovilaatikko oli todella kätevä taimet siirtelyyn. Paljon parempi kuin aiemmin käyttämäni pahvilaatikko.

Kun saan kaikki tomaatit istutettua, siirryn paprikoiden istutukseen. Parina viime vuotena paprikat ovat olleet suuremmassa kasvihuoneessa (Strong), mutta tänä vuonna taidan istuttaa ne tomaattien kanssa samaan paikkaan, eli Nuoli-kasvihuoneeseen.

Strong-kasvihuoneeseen istutan kurkkuja, meloneita, munakoisoja, sekä muutaman tomaatin, jotka eivät mahtuneet Nuoli-kasvariin.

Tänä vuonna tomaattipenkkiä lukuunottamatta kaikissa kasvupedeissä on mansikkakankaat estämässä rikkaruohojen rehotusta. Koin ne viime vuonna todella näppäriksi. Istutuksen aikaan kangas on vähän tiellä, mutta muutoin se on todella kätevä.

Meillä on kasvupedeissä ongelmana vuohenputki, nokkonen, ohdake, vesiheinä ja juolavehnä. Jos ehtisin olla jatkuvasti kitkemässä, niin niiden kanssa pärjäisi, mutta näin pääsen paljon helpommalla.

Mansikkakankaan toinen vaihtoehto olisi vaihtaa mullat ja laittaa kasvupetien pohjalle suodatinkangas, mutta se on niin suuri urakka, että näimme tämän parhaimpana ratkaisuna.

Vielä muutama tomaatintaimi on istuttamatta ja sen jälkeen pääsen paprikoiden istutukseen. Osa paprikan taimista on jo niin isoja, että niiden onkin hyvä päästä varsinaiselle kasvupaikalle. Monissa on jo raakileitakin odottamassa.

Ihanaa toukokuun loppua. Tämä on puutarhaharrastajan juhla-aikaa!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme