06.04.2021

Taimien kuulumisia

Ihanaa, ollaan jo huhtikuussa! Jos hyvin käy, niin ei mene enää montaa viikkoa, kun taimia pääsee jo istuttamaan kasvihuoneeseen. Usein olen äitienpäivänä aloittanut sen puuhan.

Auringonvalo on tehnyt taimille todella hyvää. Paprikat ovat kasvaneet kovasti ja tomaatitkin saaneet hyvän alun. Ainakin osa.

Nämä kaipaisivat jo kipeästi isompaan ruukkuun istutusta. Tykkään käyttää maitotölkkejä tomaateille, kun niissä on hyvin tilaa laittaa runkoa mullan alle. Tomaatti kasvattaa runkoon nopeasti uusia juuria ja taimista tulee näin erittäin tukevia.

Pienimmät tomaatin taimet ovat vielä ihan super pieniä ja heiveröisiä. Lähipäivien aikana olisi tarkoitus istuttaa nämä omiin ruukkuihin ja äkkiähän se kasvu siitä lähtee hyvään vauhtiin.

Usein tomaatin taimet ovat päässeet valtavan isoiksi ennen kuin olen ne saanut kasvihuoneeseen ja se aiheuttaa omalta osaltaan hankaluuksia. Näiden osalta ei siitä ainakaan ole pelkoa.

Paprikoissa alkaa olemaan jo nuppuja, eli piakkoin pääsee nauttimaan paprikoiden kukista. Ne ovat minusta ihan todella kauniita!

Osa paprikoista kaipaisi isompaa ruukkua. Yhä edelleen ne kasvavat ihan minimaalissa ruukuissa, mutta sitkeästi ne vain jaksavat kasvaa. Suuremmat ruukut hain jo valmiiksi, joten piakkoin nämä pääset vähän parempiin kasvuolosuhteisiin ruukkujen osalta.

Tänä vuonna meillä on selkeästi vähemmän tilaa taimille, kun viherhuone tarvittiin muuhun käyttöön, eli ainoa taimikasvatuspaikka on tällä hetkellä makuuhuoneen kulmaikkunan edessä. Sen vuoksi toivon, että ilmat alkaisivat lämpiämään ja taimet saisi toukokuun alussa kasvihuoneeseen.

Osa paprikan taimista on onneksi lähtemässä muihin koteihin, jolloin tilaa vapautuu. Tomaatit ovat tosiaan vielä koulimatta ja meloonit, kurkut ja maissit kylvämättä, joten tilanahtaus tulee olemaan väistämätön.

Onneksi kotipuutarhurit tuppaavat olemaan neuvokkaita silloin, kun on kyseessä taimille tarvittavat tilat. Luotan siis siihen, että tänäkin keväänä pärjätään taimien kanssa vielä nämä viimeiset viikot ennen kasvihuonekauden alkua!

Ihanaa huhtikuuta Sinulle!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme