04.10.2021

Syksyn värejä

Vielä pienen hetken pääsee nauttimaan syksyn väreistä. Ainakin Kouvolassa alkaa lehdet jo putoilemaan.

Nyt viimeistään kannattaa siis mennä puutarhaan nauttimaan syksyn värikkyydestä!

Hortensioita suosittelen lämpimästi jokaiseen puutarhaan! Kukinnat kestävät pitkään ja lehtien syysväri on myös aivan ihastuttava.

Istutin keväällä 5 uutta hortensiaa, joten niiden kukinta jää melko pieneksi, mutta lehtien väri korvaa kukinnan täysin.

Japaninhortensia ”Vanille Fraise” on kukkinut todella pitkään. Kukat ovat ensin valkoisia, jonka jälkeen ne muuttuvat vaaleanpunaisiksi. Ja nyt alkavat myös lehdet saamaan syysväriä.

Tänä vuonna leimuavan punaista syysväriä on ollut melko vähän meidän puutarhassa. Vain muutamien pensaiden lehdet ovat muuttuneet upean punaisiksi.

Useimpina vuosina myös vaahtera on ollut komea, mutta tänä vuonna sen ruska on ollut suorastaan onneton. Lehdet vain ruskettuvat ja tippuvat pois.

Pähkinäpensaan ruskaa on ihana seurata. Kauniin vihreät lehdet muuttuvat ensin keltavihreiksi ja lopulta koko pensas on aivan kirkkaan keltainen. Jokainen vaihe on hyvin kaunis!

Puutarhaan tuo väriä vielä kukatkin. Syysleimujen ja kultapallojen lisäksi myös ruusut kukkivat yhä edelleen. Nämä punaiset kaunottaret kukkivat kolmatta kertaa tänä kesänä.

Osa daalioista kukkii kasvihuoneessa ja niiden kukinnasta saamme varmaankin nauttia pitkään.

Myös kärhöt aloittivat kukintansa uudelleen. En pistä sitä ollenkaan pahakseni, sillä kaiken keltaisen, punaisen, oranssin ja vihreän väriloiston keskellä nämä siniset ihanuudet todella häikäisevät kauneudellaan! Upea kontrasti.

Vielä hetkinen saadaan nauttia meidän upeasta syksystä. Aurinkoiset päivät suorastaan huutavat viihtymään pihalla!

Onneksi puutarhassa riittää tekemistä pitkälle syksyyn saakka, joten samalla, kun haravoi ja laittaa puutarhaa talviteloille, voi nauttia luonnon kauneudesta.

Ihanaa syksyä!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme