15.04.2024

Raakileita ja kevätkukkijoita

Kevät etenee vinhaa vauhtia ja taimet kasvavat aina vain suuremmiksi.

Paprikat ovat kukkineet jo pitkän aikaa ja nyt niihin on alkanut ilmestymään myös raakileita.

On huimaa seurata, kuinka nopeasti raakileet alkavat kasvamaan. Jo muutamassa päivässä niiden koko tuplaantuu. Kuvissa siis eroa 3 päivää.

Kevätkukkijoista tutusti kukintansa aloitti krookukset ja niitä meillä onkin ympäri tonttia. On varjossa ja valossa, jotta kukinta-aika pidentyy. Rakastan krookuksia, joten haluan nauttia niistä mahdollisimman pitkään.

Kevättähtiä istutin 4-vuotta sitten pieneen kevätkukkapenkkiin, mutta nyt ne ovat alkaneet levitä pitkin nurmikkoa. Toivottavasti 10 vuoden kuluttua koko omenapuiden alunen on täynnä kevättähtiä, sillä ovathan nämä tosi söpöjä.

Kevätkurjenmiekat ovat minusta todella kauniita. Niissä on jotain sanoinkuvaamattoman upeaa ja tykkään siitä, miten varmoja kukkijoita ne ovat vuodesta toiseen.

Kevätkurjenmiekoista meillä ensimmäisenä aloittaa Katharine Hodgkin-lajike. Nämä myös leviävät tehokkaasti.

Harmony-lajike on ihan pikkuisen myöhäisempi, mutta tämänkin väritys on todella upea.

Pienet kevätkukkijat ovat siitä ihania, että niitä ei tarvitse joka syksy istuttaa uudelleen, vaan vuodesta toiseen niiden kukinta vain lisääntyy, sillä nämä usein leviävät tehokkaasti.

Ilmat ovat alkaneet jälleen kylmetä, ja tällä hetkellä ilma tuntuukin enemmän syksyiseltä kuin keväiseltä ainakin täällä Kouvolan seudulla. Joka vuosi se on todettava, että sanonta Kevät keikkuen tulevi, pitää ehdottomasti paikkaansa.

Malttamattomana sitä vain odottaa jo lämpimiä, aurinkoisia päiviä saapuvaksi ja ennen kaikkea pysyväksi.

Viilentyneistä säistä huolimatta ihanaa huhtikuun jatkoa!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme