07.02.2022

Paprikat ovat itäneet!

Kylvin paprikan siemenet 23.1. Siitä kolmen päivän kuluttua ensimmäiset jo itivät. Nopeaa toimintaa! Kylvökset olivat lämmitettävässä juurrutusjärjestelmässä, jonka olen aiempinakin vuosina havainnut aivan loistavaksi!

Kylvöstä on nyt mennyt 2 viikkoa ja tältä taimet näyttävät tänään. Ihan pian pääsee koulimaan!

Nyt taimet on Grow Light pöytäpuutarhan valojen alla. Pöytäpuutarha on palvellut monipuolisesti jo monta vuotta. Siinnä on kasvanut yrttejä ja salaatteja, mutta niiden lisäksi se on ollut oiva taimikasvatuksissa. Ei vie paljoa tilaa, mutta on helppo ottaa käyttöön ja toimii sekä pienille, että vähän isommillekin taimille.

Piakkoin pitäisi alkaa myös pohtimaan, mitä lannoitetta tänä vuonna käytän. Olen useampana vuonna käyttäny BioBizz Starters-päkin tuotteita, sillä ne ovat yksinkertaisia käyttää ja kuitenkin tehokkaita, kuten kuvasta näkyy.

Ihanaa, kun ollaan jo helmikuussa. Tämä on lyhyt kuukausi ja ensi kuu onkin jo selkeästi ensimmäinen kevätkuukausi. Silloin luonnonvalo jo riittää esikasvatuksille, eli sen jälkeen ei enää välttämättä tarvitse lisävalaistusta.

Odotan myös suuresti tomaatin kylvöä. Vaikka olenkin tomaatille allerginen, niin siitä huolimatta rakastan tomaattien kasvatusta. Jo taimien tuoksu on minulle yksi kevään kohokohdista!

Mukavaa helmikuuta!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme