21.02.2022

Paprikat koulittu

Niinhän siinnä kävi, että paprikat pääsivät kasvamaan kylvöastiassaan suuremmiksi, mitä olin ajatellut. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei silloinkaan, joten nyt on kouliminen tehty.

Käytin kasvualustana All-Mixin ja Coco-Mixin sekoitusta. All-Mixin pelkäsin olevan liian vahvaa näin pienille taimille, joten siksi tein sekoituksen kahdesta eri kasvualustasta.

BioBizz All Mix on vahvasti esilannoitettu luonnonmukainen maaperäsekoitus, joka on suunniteltu tuomaan luonnon monipuolinen ekosysteemi myös ruukkuviljelyyn. Sen hallitusti liukenevat orgaaniset ravinteet ja runsas mikrobiaktiivisuus tuottavat loistavat kasvuolosuhteet kaikenlaisille kasveille. Tätä on saatavilla 10 litran ja 50 litran säkeissä.

BioBizz Coco-Mix on 100% luonnonmukaista kookoskuitua. Se toimii erittäin hyvin ruukkuviljelyssä ja kaikenlaisissa vesiviljelyjärjestelmissä ja on yhteensopiva kaikkien ravinnesarjojen kanssa.

Taimien juuret näyttivät oikein hyviltä. Siemenet kylvin 4 viikkoa aiemmin Coco-Mixiin ja olen taimia kastellut pelkällä vedellä. Coco-Mix toimii siis erinomaisesti myös kylvöissä kasvualustana.

Taimet jatkavat kasvuaan Grow Light keittiöpuutarhassa. Keittiöpuutarhan valaisinkuvun sisällä on kaksi energiatehokasta loisteputkea ja valon korkeus on säädeltävissä. Näyttäisi vähän sille, että valoja voisi nyt vähän laskeakin.

Taimet saavat kasvaa keittiöpuutarhassa niin kauan, kunnes kasvavat niin isoksi, että vaativat ympärilleen lisää tilaan. Sen jälkeen onkin jälleen aika tehdä kotona pientä järjestelyä, jotta saan taimet ikkunan eteen suurelle pöydälle.

Keittöpuutarhassa kastelu perustuu kapillaari-ilmiöön ja veden haihtumiseen. Olen niin huoleton kastelija, että tämä toimii itselläni erinomaisesti. Ei tarvitse olla jatkuvasti huolehtimassa kastelusta, mutta kasvualusta ei myöskään ole liian märkää.

Nerokasta ja helppoa!

Lisäsin kasteluveteen Root-Juicea, joka kiihdyttää juurten kasvua. Hyvät juuret ovat tärkeät kasvin kasvun kannalta, joten tätä suosittelen lämpimästi taimikasvatuksiin. Oman kokemukseni mukaan tämä on aivan loistava tuote.

Tuntuu oudolle, että helmikuu alkaa olemaan loppusuoralla ja taimet ovat näin pieniä. Olen useampana vuonna aloittanut kuukautta aiemmin esikasvatuksen, joten luonnollisesti ero on iso.

Tänä vuonna tarjoan kuitenkin taimille paremmat kasvuolosuhteet suuremmilla ruukuilla ja suuremmalla kasvutilalla, eli valoakin pitäisi kaikille riittää. Jännä nähdä, kuinka nämä erot tulevat kasvukauden edetessä näkymään; istutanko kasvihuoneeseen normaalia pienempiä vai normaalia suurempia taimia.

Se jää nähtäväksi, mutta mielenkiinnolla odotan tulevaa kasvua.

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme