07.03.2022

Kasvun ihmettelyä

Joka vuosi hämmästelen taimien kasvua. Ihailen sitä, kuinka pienestä siemenestä tulee hentoinen sirkkalehtinen taimi, joka alkaa kasvamaan ja yhtäkkiä kasvu on niin vauhdikasta, että taimia katsellessa voi melkein nähdä, miten ne kasvavat siinnä hetkessä.

Tänä vuonna olen nauttinut erityisen paljon taimien kasvun ihailusta, sillä edellisenä vuonna paprikan taimet kasvoivat niin huonosti, että kuvittelin niiden olevan tuhoon tuomitut. Ennen niin itsestään selvänä pitämä asia, kuten taimien hyvä kasvu, ei enää ollutkaan itsestään selvää. Nyt sille osaa antaa aivan uudenlaisen arvon.

Toisaalta vähän kaduttaa, että tuli aloitettua kylvöt niin myöhään, mutta toisaalta hyvinhän tässä vielä ennättää.

Paprikan siemenet kylvin tänä vuonna 23.1, eli kuusi viikkoa sitten. Suurin osa iti super nopeasti. Vähän venähtänyt kouliminen hidasta kasvua, mutta koulimisen jälkeen alkoi tapahtumaan.

Koulinnasta on nyt kaksi viikkoa ja taimien kasvu on ollut aivan ihanaa seurattavaa. Olin pari päivää pois kotoa viime viikolla ja suorastaan hämmästyin, miten paljon suuremmat taimet olivatkaan kotiin palatessa . Yhtä ilahduttavaa on ollut huomata, kuinka valtavaa vauhtia juuret kasvavat. Root-Juice on tehnyt niille todella hyvää!

Seuraavaksi alkaakin se ihana odotus ensimmäisistä kukista. Se on ehdottomasti yksi kevään odotetuimpia asioita! Paprikan kukat ovat niin super kauniita!

Tosin, olen päättänyt, että tänä vuonna poistan ensimmäiset kukat ja samalla latvon taimet. Näin olen päättänyt aiemminkin, mutta jostain syystä en koskaan pysty siihen. Ehkäpä syynä on lievä malttamattomuus, kun se ensimmäinen kukka ja ensimmäinen hedelmän alku on jotain niin ihanaa.

Tällä viikolla aloitan tomaattien kylvöt. Tänä vuonna on todella vaikea tehdä valintoja lajikkeiden suhteen. Luultavasti keskityn pääosin minitomaattien kasvatukseen. Ne menee parempiin suihin suoraan kasvihuoneesta. Minitomaattien lisäksi ehkä muutama muu lajike, eli tänä vuonna kasvatan maksimissaan 10 tomaatin taimea. Näin ainakin uskoisin…

Lunta on vielä aivan valtavasti, mutta oma mieli on jo täysin kesässä. Se tuttu kutkuttava kesän odotus on jälleen vallannut minut! Rakastan maaliskuuta, koska silloin valoisuus on jo lisääntynyt, aurinko lämmittää aivan ihanasti ja räystäistä tippuu vesi. Siispä aivan pian pääsee mylläämään puutarhassa!

Ihanaa maaliskuuta Sinulle!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme