18.03.2024

Paprikan kukkia

Maaliskuu ja paprikat kukkivat. Joka ikinen vuosi ihmettelen, kuinka kauniita paprikan kukat voivatkaan olla kaikessa yksinkertaisuudessaan. Niissä on jotain ihan maagista ja kukkia jaksaa tuijotella, vaikka kuinka kauan.

Aivan yhtä riemastuttavaa kuin ensimmäisien nuppujen ilmestyminen, on myös se hetki, kun ensimmäiset kukat avautuvat ja sen jälkeen piakkoin ensimmäiset raakileet alkavat kehittymään.

Kun kausi menee eteenpäin, ei samalla tavalla huomioi yksittäisiä kukintoja tai raakileita, mutta nämä ensimmäiset ovat aina suurta riemujuhlaa.

Tulen vielä olemaan pulassa paprikan taimien kanssa, sillä menee parisen kuukautta ennen kuin ne saa istutettua kasvihuoneeseen ja jo nyt taimet ovat sen verran isoja, että mietin, mihin ihmeeseen saan ne mahtumaan.

Erityisesti, kun esikasvatuksessa tulee olemaan niiden lisäksi muitakin tilaa vieviä taimia, kuten tomaatit ja munakoisot.

Viime vuonna otin käyttööön The Choice of Professionals-lannoitesarjan ja olin siihen todella tyytyväinen, joten samalla sarjalla mennään tänäkin vuonna.

Aloituspakkauksesta löytyy kaikki tarvittavat lannoitteet kasvun erivaihteisiin ja lannoitteet ovat todella riittoisia. Voin näitä siis lämpimästi suositella. Lannoitepaketti löytyy klikkaamalla tästä.

Munakoisot ja ananaskirsikat kylvän tällä viikolla. Rakastuin viime kesänä ananaskirsikoihin. Ne olivat aivan kuin pieniä karkkeja. Super herkullisia, eli jos et ole vielä kokeillut niiden kasvatusta, niin kannattaa ehdottomasti. Meillä niistä käytiin pientä taistelua, sillä itseni lisäksi niihin rakastui koko perhe.

On niin ihanan keväistä jo, vaikka ainakin Etelä-Suomeen satoi eilen lisää lunta ja aamullakin oli 10 astetta pakkasta. Aurinko kuitenkin jo lämmittää aivan upeasti. Rakastan maaliskuuta, sillä valoa riittää jo melko pitkälle iltaan ja tiedän kukkien ja vehreyden ajan olevan jo aivan nurkan takana!

Mahtavaa maaliskuuta!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme