06.09.2020

Nautiskelua sadosta

Hyötypuutarha tarjoilee nyt satoa valtavat määrät. Ruokavalio on taas muuttunut hyvin kasvispitoiseksi. Välipalat koostuvat koko perheellä omenoista, viinirypäleistä, luumuista ja tomaateista.

Joka ruualla on lisukkeena kurkkua, paprikaa tai tomaattia.

Teen todella paljon ruokia tomaateista, kesäkurpitsoista, härkäpavuista ja paprikoista. Perheen lempparia taitaa tällä hetkellä olla täytetyt paprikat. Ne ovat todella herkullisia ja helppoja tehdä. Halkaistujen paprikoiden sisään laitan riisiä ja jauhelihaa. Päälle pari viipaletta kermajuustoa ja sen jälkeen paprikat pääsevät uuniin. Noin 20 minuutin kuluttua ruoka on valmista.

Tomaattikeittoa on päätynyt jo pakkaseenkin kymmenisen litraa, jonka lisäksi tomaatteja on käytetty tuoreeltaan todella paljon. Ja silti tuntuu, että suurin sato on vasta tulossa. Onneksi on pakkasessa vielä vähän tilaa…

Oman puutarhan päärynöissä on jotain todella luksusta. Toistaiseksi satomme on aina jäänyt hyvin pieneksi. Tänä vuonna saamme 7 päärynää. Mutta laatu korvaa ehdottomasti määrän. Näitä syödään erityisen nautiskellen.

Viinirypälesato on tänä vuonna ollut oikein hyvä. Nämä ovat kuin pieniä karkkeja. Todella herkullisia!

Tunnen suurta kiitollisuutta liikuskellessani puutarhassa etenkin tähän aikaan vuodesta. Minusta on huikeaa, miten paljon kaikkea hyvää se tarjoilee tällaisenakin vuotena, kun se on joutunut pärjäilemään hyvin pienellä hoidolla.

Ihania sadonkorjuun hetkiä Sinulle!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme