28.11.2023

Mitä lahjaksi hänelle, joka harrastaa puutarhanhoitoa?

Joulu lähestyy ja samalla käynnistyy ihana pohdinta siitä, mitä läheisille hankkisi lahjaksi. Kotipuutarhurille löytyy Pavunvarresta loistavia lahjaideoita kaiken kokoisiin budjetteihin.

Siemenet ovat edullinen, mutta aivan ihana ja varmasti tarpeellinen lahja. Kukapa puutarhaintoilija ei ilahtuisi esimerkiksi uusista tomaatti- tai paprikalajikkeista? Siemenet ovat siitäkin kiva lahja, että ne voi lähettää helposti vaikka joulukortin mukana. Pavunvarresta löytyy monenlaisien kasvien siemeniä. Valikoiman löydät klikkaamalla tästä.

Myös itujen kasvatustarvikkeet ovat loistava lahjaidea puutarhaintoilijalle tai hänelle, joka haluaa syödä terveellisesti. Itujen kasvattaminen onnistuu helposti, joten minkäänlaista kokemusta kasvattamista ei tarvita. Itujen kasvattaminen on hauskaa puuhaa, josta innostuu myös lapset!

Idätyslaatikko ja pussi itujen siemeniä olisi ihana lahja sellaiselle lapselle tai aikuiselle, jolle haluat saada syttymään hyötypuutarha-innostuksen.

Itse meinasin tälläisen paketin hankkia omiin koteihin muuttaneille tyttärilleni. Itujen kasvatukseen tarvikkeet ja siemenet löydät klikkaamalla tästä.

Pienoiskasvihuone on varmasti myös mieluinen lahja taimikasvatusta harrastavalle. Niitä löytyy erikokoisia, joten sopiva pienoiskasvihuone löytyy varmasti jokaiselle.

Minulla on ollut useamman vuoden käytössä lämmitettävä juurrutusjärjestelmä, jossa idätän siemenet ja jossa pienet taimet saavat kasvaa. Se on todella näppärä, sillä meillä on kotona melko viileää ja lämpimät idätyspaikat ovat kortilla.

Pienoiskasvihuoneet löydät klikkaamalla tästä.

Lisävinkkinä: Root!t juurrutussienialusta sopii juuri sopivasti mainitsemaani lämmitettävään juurrutusjärjestelmään, joten nämä toimivat yhdessä todella hyvin. Juurrutussienialusta paketissa on alustan lisäksi 24 juurrutussientä, jotka ovat super näppäriä. Niissä voi juurruttaa taimia, mutta myös idättää siemenet. Sienet pysyvät pitkään sopivan kosteina, joten toimivat hyvin myös henkilölle, jolla on taimien kastelun kanssa haasteita.

Yllä olevat vinkit toimivat hyvin yksistäänkin, mutta vinkkaan, että paketti, jossa on lämmitettävä juurrutusjärjestelmä, Root!t-juurrutussienialusta ja jokin siemenpussi, saa varmasti lahjansaajan super onnelliseksi.

Vesiviljelyjärjestelmä on erinomainen lahja kenelle tahansa puutarhasta innostuneelle. Niitä löytyy erikokoisia, joten sellainen mahtuu pieneenkin asuntoon.

Valmis vesiviljelyjärjestelmä on helppo ottaa käyttöön, eikä se vaadi suurta tekniikan tai kemian tietämystä, joten sellaisen voi hankkia hyvin myös henkilölle, joka ei ole aiemmin vesiviljelyä kokeillut.

Vesiviljelyjärjestelmät löydät klikkaamalla tästä.

Vielä viimeisenä vinkkinä kasviravinteet. Kasviravinnepaketti on lahja, joka tulee varmasti käyttöön ja tuo seuraavana vuonna hyvän kasvun. Tämä on varmasti käyttööntuleva ja ilahduttava lahjaidea jokaiselle, joka kasvattaa kukkia tai hyötypuutarhan antimia.

Kasviravinteita löytyy paljon erilaisia, mutta suosittelisin lahjaksi BioBizz Starterspackia tai AHF Starterskittiä. Molemmissa paketeissa on kaikki ravintoaineet, mitä tarvitaan hyvään kasvuun, upeaan kukintaan ja suureen satoon. Molempia olen käyttänyt itse ja todennut ne erinomaisiksi paketeiksi.

Pavunvarresta löydät varmasti lahjat puutarhaharrastajalle. Näiden ideoiden lisäksi valikoimasta löytyy paljon muutakin.

Nämä ovat myös ideoita, jotka kannattaa kirjoittaa omaankin joulupukin toivelistaan… Toteutti toiveet sitten joulupukki tai ihan itse pistää toiveet toteutukseen.

Ihanaa joulun odotusta!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme