20.03.2023

Mitä kuuluu paprikoille?

Pari viikkoa sitten kerroin, että paprikoiden kasvu on ollut todella hidasta ja epäilin syynä olevan kylmyys ja siitä johtuva juurien huono kasvu. Kerroin tuolloin ottaneeni kokeiluun itselleni uuden ravinnesarjan ja katsovani, mitä tapahtuu.

Ensimmäisenä aloitin Root Stimulatorin käytön ja sittemmin muiden lannoitteiden. Postauksen pääset lukemaan tästä klikkaamalla.

Tämän postauksen lopussa näytän, mitä paprikoiden kasvulle on tapahtunut lannoitteiden aloittamisen jälkeen.

Nämä paprikat on kylvetty jo tammikuun alussa ja ne on koulittu tammikuun lopussa omiin ruukkuihinsa. Nämä saivat ensimmäisenä uusia lannoiteta.

Suurimman osan paprikoista kylvin vasta tammikuun loppupuolella. Viikko sitten koulin loputkin paprikan taimet ja samalla ne alkoivat saamaan AHF Starters Kit-paketin lannoitteita.

Taimien kasvulle sokaistuu joka ikinen vuosi. Niin vain tapahtuu, kun taimia käy tuijottelemassa monta kertaa päivässä. Valokuvista onneksi näkee eron.

Tämä kuva on otettu eilen aamulla…

Ja tässä on kuva niistä vain viikko sitten! Viikko sitten ne ovat olleet hyvin pieniä, ja viikossa on tapahtunut todella suuri kasvu.

Tässä on tammikuun lopussa koulittu taimi. Kuva on otettu kaksi viikkoa sitten…

Tässä on sama taimi kuvattuna eilen aamulla, eli välissä on kaksi viikkoa.

Kuvia katsoessani suorastaan yllätyin, kuinka paljon kasvua on tapahtunut lannoitteiden aloittamisen jälkeen. Tämä oli itselleni jälleen hyvä muistutus siitä, että vaikka en koe olevani lannoite-hifistelijä, niin kyllä niihin kannattaa ehdottomasti panostaa. Jos haluat tutustua AHF-Starters Kit-aloituspakkaukseen, niin löydät sen tästä klikkaamalla.

Ja vanhasta kokemuksesta tiedän, että kasvun päästyä kunnolla vauhtiin, niin todella nopeasti ollaan siinnä ihanassa vaiheessa, jossa päästään nauttimaan paprikoiden kukista. Ne ovat minusta super kauniita!

Ensi kerralla katsotaan, miltä okran, pepinon, munakoisojen, ananaskirsikoiden ja mansikkakoison taimet näyttävät.

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme