17.04.2023

Miltä näyttää taimipöydällä?

Lupasin viime kerralla, että näytän, miltä taimipöytäni näyttää. Se on lievästi sanottuna kaaoksellinen, mutta tilanne ei ainakaan lähiviikkoina ole helpottamassa.

Kasvu on nyt niin hurjan vauhdikasta, että tila loppuu kesken auttamatta. Etenkin, kun osa taimista pitäisi vielä koulia ja paljon on vielä kylvämättäkin.

Perjantaina reissuun lähtiessäni otin kuvan taimipöydästä…

Ja tämän otin tänä aamuna. Tämä kuvaa hyvin sitä, miten nopeasti taimet nyt kasvavat. Ja ikkunoista päin katsottuna takimmaiset selvästi jo kilpailevat valosta.

Tomaatit ja paprikat vievät tällä hetkellä suurimman tilan isojen taimimäärien lisäksi myös siksi, että taimet alkavat olemaan aika isoja ja nyt kasvun päästyä täyteen vauhtiinsa, taimet kasvavat lähes silmissä.

Onneksi nyt alkaa olemaan sen verran lämpimiä päiviä, että tarvittaessa pääsen taimet viemään päiviksi kasvihuoneeseen. Öisin on vielä reilusti pakkasta, joten yöksi niitä en uskalla sinne jättää. Taimien edestakainen raahaaminen on aika työlästä, mutta se on hyvä apu sitten, kun tila loppuu täysin kesken.

Viimeksi kerroin, että osa taimista kasvaa todella hitaasti. Munakoisot ja pepinot olivat junnanneet kasvussaan täysin paikallaan pitkään, mutta nyt parissa viikossa niissäkin on alkanut kasvu kunnolla.

Alla kuvat ´Patio Baby´-munakoisosta. Ensimmäinen kuva on otettu kaksi viikkoa sitten ja toinen tänä aamuna.

Nämä pitäisi istuttaa ruukkuihin, sillä ne kasvavat edelleen juurrutussienissä. Hyvin näyttää sujuvan niinkin.

Pian kylvän pikkelssikurkun, vesimelonit, kiwanon, kurkut, kesäkurpitsat ja maissin. Näistä ensimmäisenä aloitan vesimeloneista ja kiwanosta. Kurkut (myös pikkelsikurkun), kesäkurpitsat ja maissin kylvän toukokuun puolella, sillä kevät on ollut sen verran myöhässä, että epäilen, ettei niitä ihan heti ole saamassa istutettua lopullisille kasvupaikoille.

Ensi kerralla toivottavasti päästään jo nauttimaan ainakin paprikan kukista. Näyttäisi sille, että nuput ovat kasvamassa. Kuten myös tomaateissa.

Tässä vaiheessa jo innolla odotan kukintojen alkamista!

Ihanaa huhtikuun loppua!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme