14.12.2020

Kotipuutarhurin joululahjatoiveet

Rakastan joulua ja kaikkea siihen liittyvää puuhastelua. Myönnän myös rakastavani lahjojen antamista ja saamistakin. Monien mielestä lahjojen valitseminen on vaikeaa, joten annan muutaman hyvän lahjavinkin.

Puutarhasta innostunut ihminen ilahtuu varmasti puutarhailuun liittyvistä lahjoista, vaikka ollaankin keskellä talvea.

Jos Sinulla on läheinen, jolle mietit lahjaa ja joka rakastaa puutarhaa, niin ota näistä neuvoista vaari ja hanki lahja, joka varmasti tulee käyttöön ja saa lahjansaajan onnelliseksi!

LAHJAVINKKEJÄ

Vesiviljelyjärjestelmä tai keittiöpuutarha sopii erinomaisesti hänelle, joka potee suurta puutarhaikävää talvisin. Niiden avulla voi kasvattaa hyötykasveja ympäri vuoden.

Itselläni on Grow Light pöytäpuutarha ja voin suositella sitä. Se on aivan ihana ja todella näppärä. Valon puutekaan ei ole ongelma, sillä pöytäpuutarhassa on valo mukana.

Itse olen käyttänyt pöytäpuutarhaa salaattien ja yrttien kasvatukseen, sekä apuna taimikasvatuksessa tammi-helmikuussa.

Pöytäpuutarhoja löytyy kaiken kokoisia. Valikoiman löydät klikkaamalla tästä.

Vesiviljelyjärjestelmä on myös erinomainen lahjaidea oikeastaan kenelle tahansa puutarhasta innostuneelle. Moni kuvittelee vesiviljelyn olevan hankalaa, mutta sitä se ei ole.

Valmis vesiviljelyjärjestelmä on helppo ottaa käyttöön, eikä se vaadi suurta tekniikan tai kemian tietämystä. Minullakin oli ennakkoluulo, että vesiviljely on todella vaikeaa, mutta yllätyin, kuinka simppeliä se olikaan ja siksi uskallan suositella sen kokeilemista kaikille.

Minulla on Nutriculture Flo-Gro 500-vesiviljelyjärjestelmä, jota kokeilin viime talvena ensimmäistä kertaa. Kasvatustulokset olivat ihan huimat verrattuna multaviljelyyn.

Vesiviljelyjärjestelmään kannattaa lisäksi hankkia kasvivalaisin, mikäli sellaista ei ole, sekä vesiviljelyyn sopivat lannoitteet ja pH:n seurantalaite/ testi sekä pH:n muunteluun sopivat nesteet. Tämä voi kuulostaa hankalalta, mutta Pavunvarresta saa apua ja ohjeistusta näiden(kin) tuotteiden hankintaan ja käyttöön. Pavunvarren henkilökunnan ammattitaidon avulla myös aloittelija onnistuu helposti vesiviljelyn tarvikkeiden hankinnassa ja/tai käytössä.

Vesiviljelyjärjestelmät löydät klikkaamalla tästä.

Yksi edullinen, mutta tosi ihana lahja olisi myös idätyslaatikko ja itujensiemenet. Idättäminen on todella helppoa ja vaivatonta puuhaa, mutta palkitsevaa. Idut ovat todella herkullisia!

Idätyslaatikot ja siemenet löydät klikkaamalla tästä.

Taimikasvatusaika lähestyy ja moni kotipuutarhuri siirtääkin katseet heti joulun jälkeen seuraavan vuoden viljelyksiin. Sen vuoksi erinomaisia lahjaideoita on taimikasvatukseen liittyvät tuotteet. Esimerkiksi pienoiskasvihuoneet.

Minulla on ollut pari vuotta käytössä lämmitettävä juurrutusjärjestelmä, jossa idätän siemenet ja jossa pienet taimet saavat kasvaa. Se on todella näppärä, sillä meillä on kotona melko viileää ja lämpimät idätyspaikat ovat kortilla.

Pienoiskasvihuoneet löydät klikkaamalla tästä.

Puutarhasta innostuneelle kaverille tai läheiselle lahjojen hankkiminen on siis loppujen lopuksi ihan super helppoa. Jos ei halua käyttää kymmeniä euroja lahjaan, niin siemenet, taimilaatikot ja lannoitteet ovat takuuvarmasti käyttöön tulevia ja ilahduttavia lahjoja. Myös keskellä talvea!

Nämä vinkit toki toimivat muulloinkin kuin vain jouluna ja kannattaa muistaa, että myös itseään kannattaa lahjoa!

Ihanaa Joulun odotusta!

Joululahjoja varten tärkeitä päivämääriä:

Pavunvarren verkkokaupasta tilatessa tuotteet ehtivät saapumaan, kun tilauksen tekee viimeistään 21.12. Jos paketin haluaa kotiin saakka, niin silloin viimeinen tilauspäivä on 18.12. Paketit tulevat Matkahuollon kautta.

Pavunvarren liikkeet palvelevat seuraavasti:

MA-PE 11-18
LA 12-16

Liikkeet ovat kiinni 23-27.12 ja 31.12-3.1, eli joululahjaostokset ehdit tekemään 22.12 klo 18 saakka.

LUE MYÖS

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme