31.05.2020

Ihania kiireitä

Lopultakin kaivattu lämpö saapui ja pääsin istuttamaan taimet kasvihuoneeseen. Tomaatit ja paprikat ovat nyt viikon olleet kasvihuoneessa ja seuraavaksi sinne pääsevät kurkut ja melonit.

Olin ihan äärimmäisen innoissani ja onnellinen, kun pääsin iskemään kasvihuoneessa sormet multaan. Se on joka vuosi yhtä upea hetki.

Tomaateissa on jo paljon raakileita. Häränsydän tuntuu kasvavan hurjaa vauhtia. Joka kerta yllätyn kasvihuoneeseen mennessäni, että kuinka paljon raakile onkaan kasvanut. Olen kuullut niin paljon kehuja kyseisestä lajikkeesta, että odotukset tämän suhteen ovat suuret.

Myös paprikoissa on jo raakileita. Mullassa kasvaneet ovat vielä melko pieniä taimia, mutta ehtiväthän ne vielä kasvamaan kesän aikana.

Vesiviljelyssä olevaan Patio Red-paprikaan iski kirvat ja nyt onneksi sain sen ulos, jotta pääsin suihkuttelemaan sitä. Onneksi taimi on niin suuri ja hyväkuntoinen, ettei kirvat hirveän suurta vahinkoa onnistuneet saamaan aikaan, mutta en uskalla viedä sitä kasvihuoneeseen muiden taimien luo, jottei kirvaongelma pääse leviämään.

Muistan ehkä ensi vuonna, että seuraan tarkemmin uusia huonekasveja, jottei kutsumattomia vieraita pääse leviämään. Olin ostanut muutaman soilikin ja niiden mukana tuli myös kirvat.

Tänään aloittelin kasvimaalle kylvöjen tekemisen. Tänä vuonna kasvatuksessa on koristekurpitsaa, herneitä, härkäpapuja, kesäkurpitsaa, kurkkuja, maissia, sipulia, perunoita ja porkkanoita.

Sain teinitkin mukaan kylvöpuuhiin. Minusta on ihanaa, että koko perhe osallistuu puutarhahommiin. Mukavaa yhteistä aikaa.

Paljon riittää puuhaa tällä hetkellä, mutta tämä on sitä ihanaa kiirettä. Yritän kuitenkin muistaa pysähtyä nauttimaan myös kukista. Esimerkiksi tämä vuosikymmeniä vanha koristeomenapuu on nyt todella kaunis. Se on aivan täynnä kukkia ja ainakin minusta omenapuunkukat ovat erityisen kauniita.

Ihanaa kesän alkua!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme