17.05.2020

Lämpöä odotellessa

Jos talvi oli poikkeuksellinen, niin samoin on kevätkin. Huhtikuussa näytti sille, että tuleekin aikainen kevät ihanan lämmön kera, mutta toisin kävi. Kylmää lupailee kesäkuulle saakka.

Taimet kaipailisivat jo kovasti kasvihuoneeseen pääsyä, mutta lämmittämättömään kasvihuoneeseen niitä ei vielä uskalla istuttaa. Kouvolassa yölämpötilat ovat lähes jatkuvasti pakkasen puolella ja meidän tontilla on aina 2-3 astetta kylmempää kuin mitä sääennuste lupaa.

Toisinaan on jo kiusaus taimet istuttaa, mutta maltan vielä mieleni, sillä se on aina suuri harmi, jos ne paleltuvat. Kun on monta kuukautta taimia kasvattanut, niin ei millään viitsisi enää esikasvatuksen loppumetreillä kiirehtiä ja sössiä koko hommaa.

Tomaatti on erittäin kylmänarka etenkin näin keväällä, eikä paprikakaan kiitosta pakkasasteista anna. Kurkkuja tai meloneita ei voi kuvitellakaan istuttavansa vielä, sillä ne paleltuisivat takuuvarmasti.

Jos ajatellaan hyviä puolia, niin eipähän tarvitse murehtia sitä, että moni asia on omalta työlistalta myöhässä. Melonit ovat vielä pieniä ja lisäksi maissit ja kurkut edelleen odottavat kylvöä.

Hyvää tässä on myös se, että kevätkukat kukkivat nyt valtavan kauan. Tulppaanit, narsissit, helmililjat ja monet muut ovat ilahduttaneet jo parisen viikkoa, eikä näy merkkiäkään kukintojen lakastumisesta.

Pidetään peukkuja, että pian saataisiin kuitenkin lisää lämpöä ja päästäisiin polkaisemaan oikein kunnolla puutarhakausi käyntiin! Nyt nautitaan auringosta ja lisääntyvästä vihreydestä, sillä joka tapauksessa tämän hetken kylmyydestä huolimatta ollaan jo ihan kesän kynnyksellä!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme