31.05.2021

Hedelmäpuiden kukintaa

Puutarhassamme kasvaa monenlaisia hedelmäpuita, joten saamme nauttia niiden kukinnasta melko pitkään. Päärynät, luumut, kirsikat ja omenat kuorruttavat puutarhan valkoiseen huntuun näin kesän alun kunniaksi ja niiden ympärillä käy melkoinen pörinä.

Päärynäpuita meillä on 3 kappaletta. Kaksi suurempaa ja yksi reppana, jonka jänikset ovat useampaan kertaan päässeet kaluamaan. Kaksi puuta kuitenkin kukkii ja sen verran kukissa on näyttänyt olevan vierailijoita, että olen luottavaisin mielin sadon suhteen.

Hedelmää tekevät omenapuut kukkivat tänä vuonna huonosti, mutta koristeomenapuu on tutusti täynnä kukkia. Totesin, että tämä on niin upea, että minun täytyy ehdottomasti saada myös vaaleanpunainen koristeomenapuu. Täytyy alkaa vertailemaan lajikkeita. Onneksi meillä on niin suuri puutarha, että jos en pysty valitsemaan lajikkeista vain yhtä, niin voin valita useamman…

Kirsikka-, luumu- ja kriikunapuut kasvavat sikin sokin yläpihallamme. Kutsumme aluetta kirsikkametsäksi, sillä suurin osa puista on kirsikkapuita.

Kuva ei ikävä kyllä anna oikeutta tämän alueen kauneudelle. Melko iso alue on täynnä vieri vieressä kasvavia puita, jotka ovat täynnä valkoisia kukkia.

Myönnän, että kukat saattavat tällä hetkellä mennä sekaisin. Kuvittelisin tämän olevan kirsikankukka.

Ja näiden uskoisin olevan kriikunapuun kukkia.

Tämä kuva on otettu toiselta puolen puutarhaa ja tämän tiedän olevan luumu. Luumut ovat yhtiä suosikkejamme syksyllä, joten niitä toivotaan tulevan paljon!

Persikkapuukin ilahdutti kukillaan, mutta sato jää tänä(kin) vuonna saamatta. Tänä vuonna kukista ei lähtenyt tulemaan edes miniraakileita.

Tosin, koska kaikki muut kellarissa olleet puut kuolivat myyrähyökkäyksessä, niin en harmittele tämän osalta satotoivon menetystä, vaan riemuitsen siitä, että persikkapuu on hengissä.

Tämä aika on meidän puutarhassa näyttävintä aikaa. Kevään sipulikukat ja hedelmäpuut kukkivat yhtä aikaa. Tämä on se hetki, jota odotan talvisin aina saapuvaksi.

Sen vuoksi muistan kiertää puutarhassa monta kertaa päivässä ja nauttia täysin siemauksin tämän hetken kauneudesta!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme