14.06.2021

Ajatuksia tulevasta sadosta ja iso yllätys

Meidän puutarhassa on paljon monivuotisia hyötykasveja; marjapensaita, hedelmäpuita ja viiniköynnöksiä. Tykkään niistä todella paljon, sillä ne eivät vaadi juurikaan työtä, mutta tuottavat kuitenkin satoa.

Tänä vuonna omenasato jää ihan minimaaliseksi. Se oli odotettavissakin, sillä viime vuoden sato oli valtava (ikävä kyllä myös huonolaatuinen). Luumuja näyttäisi tulevan jonkun verran. Ei mitään huippusatoa näytä tulevan, mutta ihan kivasti kuitenkin. Kirsikoita näyttää tulevan hyvin. Jopa niin paljon, että taidan kokeilla kirsikkahillon tekoa. Päärynöiden kohdalla tuli suuri pettymys, sillä sato jää todella pieneksi. Hyvää on kuitenkin se, että ensimmäistä kertaa toinenkin päärynäpuu tekee satoa. Tosin vain yhden hedelmän voimin, mutta parempi sekin kuin ei mitään

Hedelmäpuiden osalta ei siis ole tulossa huippuvuosi, mutta marjapensaat näyttävät tekevän todella ison sadon. Yleensä marjat kuitenkin syödään ihan sellaisenaan suoraan puskasta, joten oletettavasti niistä ei mehua tai hilloja tule tehtyä.

Viiniköynnökset näyttäisivät myös tekevän kivasti satoa. Tätä pitäisi leikata, mutta jostain syystä se jää vuodesta toiseen tekemättä…

Kasvimaalla porkkanat itivät todella huonosti, eli niitä ei ole paljoa luvassa, mutta eipähän tarvitse harventaa. Sipulit lähtivät hyvään kasvuun ja kesäkurpitsatkin näyttävät aloittavan kasvuspurttia. Tänä vuonna en kasvimaalle kylvänytkään niiden lisäksi muuta kuin härkäpapuja, lehtikaalia, herneitä ja maisseja.

Kasvihuoneessa sadon osalta näyttää paprikan osalta todella hyvältä ja pian päästään ensimmäisiä paprikoita jo syömään.

Muista kasveista ei vielä oikein osaa sanoa mitään.

Oli melkoinen yllätys, kun huomasin persikkapuun tehneet raakileet.

Viime postauksessa kerroinkin, että olen vain onnellinen, kun persikka on hengissä, enkä odota siltä satoa. Tämä oli mieluinen yllätys ja todella toivon, että tänä vuonna päästään maistamaan ensimmäistä kertaa omia persikoita.

Sen lisäksi myös aitoviikuna yllätti. Puu oli aivan kuolleen näköinen ja ruukku oli täynnä tuholaisen tekemiä koloja. Olin heittämässä sitä jo pois, kun se ei lähtenyt kasvuun, mutta onneksi kiireissäni se jäi tekemättä. Aitoviikuna nimittäin on lähtenyt kasvuun tästä kovasta kohtalostaan huolimatta!

Jäädään seuraamaan, kuinka näidenkin osalta käy!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme