07.05.2020

Toukokuun alku

Minun mielestä toukokuu menee aina todella nopeasti. Puutarhassa riittää paljon puuhaa, taimikasvatukset ovat pääsääntöisesti loppusuoralla, mutta joidenkin kasvien kohdalla ihan aluillaan.

Viikonloppuna tein puutarhan kevätlannoituksen. Ja sattumalta juuri oikeaan aikaan, sillä seuraavana yönä satoi reilusti. Käytin raemaista lannoitetta, joten sade oli lannoituksen onnistumisen kannalta oleellista.

Tyhjensimme myös kompostit lasten kanssa. Meillä on kaksi pikakompostoria, joista tuli reilusti ihanaa mustaa kultaa. Tosin mielelläni olisin ottanut tuota ravinteikasta multaa vielä huomattavasti enemmänkin, sillä kahteen isohkoon kasvihuoneeseen ja kymmeneen kasvulavaan sitä uppoaa todella paljon.

Kasvihuoneet on nyt laitettu valmiiksi, joten heti kun yöt vähän lämpenevät, niin pääsen istutuspuuhiin. Täällä on öisin vielä niin kylmää, etten ole uskaltanut yhdeksikään yöksi jättää taimia kasvihuoneeseen. Kantelen niitä siis edes takaisin; aamulla kasvihuoneeseen ja illalla sisälle.

Vesiviljely-paprikaan ilmestyi kirvoja. Olen niitä nyt käsin poistellut ja lisäksi haimme ulkoa leppäkerttuja herkuttelemaan kirvoilla. Ainakin tällä hetkellä kirvatilanne näyttäisi pysyvän kurissa, mutta tarkkana saa olla. Pidetään peukkuja, ettei niiden määrä pääse ihan mahdottomaksi.

Tomaatit kukkivat nyt. Minusta kaikessa yksinkertaisuudessaan tomaatin kukka on todella kaunis.

Melonitkin ovat itäneet ja kaipaisivat jo istutusta omiin ruukkuihin. Maissit kylvän lähipäivinä. Samoin ajattelin muutaman kurkun laittaa esikasvatukseen, vaikka suurimman osan kylvänkin suoraan heti, kun on tarpeeksi lämmintä.

Puutarhassa on nyt ihana kulkea, kun joka puolella jo kukkii. Pensaisiin ja puihin alkaa lehdet ilmestymään ja vihreys valtaa. Pihalammikossa uiskentelee ainakin 7 vesiliskoa ja sammakonkutu näyttää kehittyvän hienosti. Linnut laulavat ja kevät valtaa ainakin minut ihan täysin.

Tämä on ihanaa aikaa! Nautitaan tästä!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme