19.04.2020

Taimet kasvaa ja kevät etenee

Tuntuu, että pienessä hetkessä taimet ovat rehevöityneet ihan huomattavasti ja sisällä tila alkaa olemaan kortilla. Tarkoitus olisi kylvää melonit lähipäivien aikana, mutta niiden taimille ei ole enää tilaa.

Olen päättänyt ratkaista tilaongelman alkamalla viemään tomaatin ja paprikan taimia päivien ajaksi kasvihuoneeseen. Yöksi ne täytyy kuitenkin vielä tuoda sisälle, sillä minulla ei ole kasvihuoneessa lämmitystä ja joinakin öinä pakkasta on ihan reilusti. Öisin ne voi kuitenkin jättää pimeään eteiseen ja seuraavana päivänä jälleen viedä kasvihuoneeseen.

Tomaatit ovat alkaneet tekemään nuppuja. Häränsydän ja Lemon Cherry ovat tänä vuonna olleet nopeimmat tässä suhteessa.

Multaviljelyssä olevissa paprikoissa on nyt käynyt huomattava kasvupyrähdys. Aiemmissa postauksissa olen käsitellyt tämän vuoden paprikoiden kasvuongelmia ja sitä, miten olen lähtenyt asiaa ratkomaan. Näyttäisi löytyneen oikea ratkaisu, sillä taimet kasvavat nyt nopeammin ja osassa on jo nuppuja.

Vesiviljelyssä oleva paprika rehottaa. En ole ikinä nähnyt Patio Red-paprikan kasvavan noin suureksi ja tekevän noin paljon kukkia. Ensimmäiset raakileetkin ovat jo alkaneet muodostumaan.

Olen kokenut pikkuisen hämäävänä tämän kevään. Talvi oli ihan omaa luokkaansa, koska ei ollut lunta, eikä onneksi kovin kylmääkään, mutta kevätkin tuntuu oudolta. Odotan koko ajan, että olisi lämpimämpää ja perennapenkeissäkin alkaisi olemaan enemmän elämää, mutta tuntuu, että luonto vähän hidastelee.

Normaali vuotena en osaisi tässä vaiheessa ajatellakkaan, että luonto hidastelee, vaan tyytyväisenä kävisin kurkkimassa perennapenkkejä, että näkyykö sielä vielä yhtään mitään. Nyt tuntuu, että kukkapenkit ovat oudon tyhjinä, vaikka todellisuudesssahan kasvussa on jo vaikka mitä.

Joka päivä teen kukkakierroksen ja yllätyn, miten monia kukkia puutarhasta jo löytyykään ajatellen, että on vasta huhtikuu.

Ihanaa huhtikuun loppua! Enää pieni hetki siihen, että päästään täyttämään kasvihuoneita ja tekemään ulos istutuksia!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme