25.01.2021

Tämän vuoden paprikalajikkeet

Ajatuksenani oli tänä vuonna pitää paprikan taimien määrä suunnilleen samana kuin viime vuonnakin, mutta vähentää lajikkeiden määrää. Karsin aiemmin kasvatetuista lajikkeista jatkoon kuusi lajiketta, joista kuten oletinkin, iti vain osa. Lisäksi tarkoitus oli ottaa kasvatukseen yksi tai kaksi uutta lajiketta. Mutta kuten usein käy, innostuin vähän liikaa ja uusia lajikkeita tulikin 8 kappaletta.

Hyväksi havaituista lajikkeista tänä vuonna kasvatuksessa on siis Ramiro Yellow, Bogdan, nimetön tumma-paprika ja Californian Wonder. Näistä suosikkini on ehdottomasti Ramiro Yellow, sillä se on erittäin satoisa, kaunis ja todella herkullinen.

Ramiro Yellow

Uusiksi lajikkeiksi valikoitui Mini Bell Red, Mini Bell Yellow, Mini Chocolate Bell, Pimiento Amarillo, Pimiento Naranja, Ramiro, Pinokkio ja Corno Rosso. Tänään kylvin Pinokkion ja Corno Rosson, mutta muut ovat vielä kylvämättä.

Patio Red

Lisäksi kylvin erittäin tulisia chilejä, sekä ruukussa kasvatettavia Patio Red-paprikoita, mutta ne eivät tule omaan käyttöön.

Koska pääosin kasvatan makeita paprikoita, unohdin erään hyvin tärkeän seikan chilejä kylväessä.

En käyttänyt hanskoja, enkä myöskään pessyt käsiäni kylvön jälkeen. Hetken kuluttua silmääni alkoi kutittaa ja mitään ajattelematta pyyhkäisin sormella silmääni. Jokainen joka on tuon virheen tehnyt, tietää millainen polte siitä tulee. Eli muista aina chilien kylvön jälkeen pestä kädet hyvin!

1.1 kylvetyt paprikat näyttävät nyt tältä. Vähän turhan hujopeiksi ne pääsivät kasvamaan, sillä pidin niitä lämmitetyssä minikasvihuoneessa, jonne valo ei päässyt tarpeeksi hyvin. Eipä hätää, kyllä ne siitä ehtivät vielä vankistumaan.

Nyt taimet alkavat saamaan BioBizz-ravinteita, joten katsotaan parin viikon kuluttua, miltä niiden kasvu näyttää. Aiempien vuosien perusteella olen erittäin vakuuttunut BioBizz-ravinteiden tehokkuudesta.

Vielä hetki paprikakylvöjä ja sitten pääseekin siirtymään tomaattien pariin. Nyt oikeastaan pitäisi lajikkeet miettiä valmiiksi, jotta ehtii tekemään vielä viime hetken siemenhankintoja niidenkin suhteen. Ehkä niistäkin pitää saada kokeiluun yksi tai kaksi uutta lajiketta…

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme