23.02.2020

Taimien kuulumisia

Kaksi viikkoa sitten aloitin vesiviljelykokeilun ja olen ollut aivan hämmentynyt siitä, millaisen spurtin Patio Red-paprika otti vesiviljelyyn päästyään. Kaikki muut taimet jurottavat ja tuntuu, että niille ei tapahdu yhtään mitään, mutta tämä kasvaa hurjaa vauhtia.

Verrokkina samaan aikaan kylvetty Patio Red-paprika taimimullassa. Nämä on kylvetty samana päivänä ja istutettu samaan aikaan samankokoisina ja ero on ihan todella huima. Alla oleva kuva on taimimullassa olevista taimissa suurin, eli paprika ainakin todella näyttää nauttivan vesiviljelyn olosuhteista.

Tämä kuva on otettu kaksi viikkoa sitten, eli olen erittäin tyytyväinen kasvuun. Minulla taisi olla sitä kuuluisaa aloittelin tuuria, sillä istutin taimet turhan pieninä. Onneksi kestivät tuon suuren muutoksen.

Pepinossa ei näy eroa vesiviljelyssä ja taimimullassa olevissa taimissa. Molemmat ovat hyvin pieniä ja lähes surkeita. Uskon kuitenkin, että sitten kun kasvu alkaa kunnolla, niin hyvä tulee. Minulla oli ajatuksena latvoa näitä ja juurruttaa latvat, mutta saa nähdä, milloin siihen vaiheeseen päästään.

Vaikka nyt selkeästi paprika on kasvanut vesiviljelyssä paremmin, niin minusta on mielenkiintoista nähdä, kuinka kasvun edetessä pepino vesiviljelyssä viihtyy. Ensin ajattelin, että siirrän tämän taimimultaan ja tilalle laitan paprikoita, mutta päädyin siihen, että pepino saa jäädä paikoilleen. Haluan nähdä, miten tässä käy.

Jännityksellä odotan, miten kasvu tästä lähtee edistymään. Vertasin viime vuoden kuvia ja tämän vuoden taimia. Kylvössä ei ole kuin reilun viikon ero, mutta kasvussa sen sijaan ollaan todella pahasti jäljessä. Mutta ei auta kuin katsoa peiliin ja todeta, että taimia olisi pitänyt hoitaa paremmin. Osa on edelleen kylvö-astiassaan ja koulimisenkin aloitin vasta pari viikkoa sitten.

Onneksi ei vielä ole kiire taimien kanssa, mutta myönnettäköön, että kun katsoin kuvia, niin harmistuin omaan saamattomuuteeni. Täytyy ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa huolehtimaan taimista kunnolla.

Kohta puoliin aloitan myös tomaattien kylvöt, mutta ongelmana on se, etten ole vieläkään saanut päätettyä tämän vuoden lajikkeita. Olen ollut ihan sekaisin aikatauluista, kun talvea ei koskaan tullut, niin en ole oikein tajunnut, että kevät oikeasti lähestyy. Joka tapauksessa on aivan ihanaa, että kohta ollaan maaliskuussa, koska se jos mikä on jo kevätkuukausi!

Mukavaa helmikuun loppua!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme