22.01.2024

Sirkkalehtiä näkyvissä

Itämisen nopeus yllätti kotipuutarhurin! Kylvin ensimmäiset paprikan siemenet kaksi viikkoa sitten, eikä mennyt kuin 4 päivää, kun ensimmäiset elonmerkit näkyivät. Nopeaa toimintaa siis.

Sirkkalehtien ilmestymiseen meni siitä vielä pari päivää.

Kylvökset olivat pimeässä paikassa ja siitäkin huolimatta, että huomasin siementen itämisen, en siirtänyt kylvöjä valoon tarpeeksi ajoissa, vaan taimet pääsivät kasvamaan honteloiksi. Onneksi se ei sen suurempia ongelmia aiheuta.

Nyt sirkkalehtiset taimet ovat Grow Light-pöytäpuutarhassa nauttimassa lisävalosta.

Tammikuussa taimimäärä on vielä niin maltillinen, että olen kokenut todella näppänä kombona lämmitettävän minikasvihuoneen ja pöytäpuutarhan. Ne mahtuvat pieneen tilaan ja helpottavat esikasvatusta todella paljon. Siemenet itävät nopeasti lämmitettävässä minikasvihuoneessa ja siitä kylvökset saa helposti siirrettyä pöytäpuutarhaan, jolloin taimet saavat riittävästi valoa.

Pöytäkasvihuoneessa valon korkeutta on helppo säätää, mikä on taimikasvatuksessa todella kätevä ominaisuus. Valon saa lähelle pieniä taimia, mutta taimien kasvaessa valoa saa nostettua.

Sitten, kun taimet alkavat olla vähän isompia tai niitä on reilummin, niin olen avuksi ottanut led-kasvivalaisimen.

Siemenet itivät niin hyvin, että en aio paprikoita juurikaan enempää laittaa kylvöön. Ramirot ovat pitkuliaisia, joten ne eivät ole parhaimmillaan täytetyissä paprikoissa. Sen vuoksi kylvän muutaman pyöreähedelmäisen paprikan. Vielä en ole päättänyt lajiketta, mutta koska aion kylvää ne tällä viikolla, niin päätöskin täytyy saada aikaan nopeasti.

Vielä ei näy ensimmäisiä varsinaisia lehtiä, mutta annoin jo taimille juurten kasvua edistävää kasviravinnetta, jotta juurista tulisi alusta saakka vahvat ja hyväkuntoiset. Vahvat juuret ovat taimille tärkeät, jotta kasvu olisi hyvää.

Juurten kasvua edistävät ravinteet löydät klikkaamalla tästä.

Ensi kerralla aiheena on taimien kouliminen. Senkin aika nimittäin lähestyy pikapuoliin.

Ihanaa tammikuun loppua!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme