06.02.2024

Paprikoiden kouliminen

Kun paprikoissa on sirkkalehtien lisäksi yksi tai kaksi paria varsinaisia lehtiä, on aika koulia taimet omiin ruukkuihinsa. Tänä vuonna testaan, kuinka kotimaiset BioChar biohiilet vaikuttavat kasvuun.

Biohiilet tarjoavat maaperän hyödyllisille mikro-organismeille kasvualustan. Niiden kerrottaan edistävät kasvien kasvua, juuriston kehittymistä ja taudinkestävyyttä.

Mielenkiintoinen tuote siis kyseessä.

Koulin osan paprikoista pelkkään BioBizz Light Mix-kasvualustaan ja osan sen ja biohiilen sekoitukseen (sekoitussuhde 1:10). Katsotaan kevään edetessä, millaisia eroja huomaan kasvussa.

Vinkki koulimisen aloittamiseen: Jos kasvualusta on päässyt kuivahtamaan, kannattaa se kostuttaa hyvin ennen koulimisen aloittamista. Kun edellisenä iltana sekoittaa kasvualustaan vettä, ehtii kosteus levitä tasaisesti kasvualustaan. Sama vinkki toimii myös kylvöjä aloittaessa.

Nyt koulimisen jälkeen taimet jatkavat kasvuaan pöytäpuutarhassa lamppujen alla, kuten tähänkin saakka.

Tässä vaiheessa alan kastelun hoitamaan itsekastelualustan kautta. Näin kastelusta ei tarvitse jatkuvasti huolehtia ja kuitenkin taimet saavat sopivasti vettä. Helpottaa unohtelevaisen kastelijan puuhia.

Pian on aika myös nostaa lamppuja ylemmäs.

Vielä on jäljellä muutamien paprikoiden kouliminen, eikä tässä kestä enää kauaa siihenkään, kun pääsee kylvämään tomaatit ja munakoisot.

Aurinko paistaa jo niin ihanan lämpimästi, että fiilikset alkavat jo olla hyvin keväiset. Ihanaa, että ollaan jo helmikuussa!

Hillevin puutarha

Lue lisää artikkeleitamme